Безплатна доставка над 80лв до офис на Еконт

Редуцир Винтил Скоба Ацителен Profi 100

Редуцир вентили
В наличност Арт.№: РВСА100 Производител: Zavarki.bg
Количество:
79.00лв./бр
Опаковка: 1 бр

Поръчай веднага за 10 секунди Остави данни за контакт и нашите служители ще се свържат с теб по телефона, за да оформят твоята поръчка.

Повече информация

Ръководство за работа на едноетапни регулатори на цилиндъра

Експлоатация
Предназначение на вентила за намаляване на налягането за сгъстени газове или за газове под налягане, разтворени в цилиндри под налягане с налягане на пълнене до 180 бара, както и за втечнени газове. Редуциращите клапани намаляват налягането на изхода на цилиндъра под налягане до необходимото работно налягане и поддържат неговата постоянна стойност.

Приложение в противоречие с приложимите разпоредби:
Клапанът за понижаване на налягането не може да се използва за втечнени газове.
Редукционният клапан не може да се използва при температура на околната среда под - 30 ° C и над + 60 ° C.
Редукционният клапан не може да се използва за корозивни газове като етиламин, диметиламин, амоняк и др.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА OHS
По време на работа на редукторите трябва да се спазват общоизвестните правила за безопасност и здраве и пожар. приложимо при използване на оборудване, захранвано с технически газове. По-специално обърнете внимание на следните препоръки:
2.1 Дръжте всички връзки здраво, не забравяйте, че запалим газ (кислород, пропан, ацетилен), смесен с въздух, може да причини пожар или експлозия. Не проверявайте за течове с открит пламък !!!
2.2 Когато използвате пропанови бутилки, не забравяйте, че пропанът е по-тежък от въздуха и поради съображения за безопасност не трябва да се съхранява на места като ями, мазета, канавки и др.
2.3 Техническите газови бутилки трябва да бъдат защитени срещу прекомерно нагряване и охлаждане. Винаги отваряйте клапана бавно. Внезапното развиване на клапана на цилиндъра може да повреди регулатора и бързият изтичане на кислород може да доведе до запалването на регулатора.
2.4 Редукторите трябва да бъдат защитени срещу мазнини, масла, мазнини и други мазнини. Сгъстеният кислород при контакт с тези вещества може да причини самозапалване на регулатора. В случай на запалване, незабавно затворете клапана и охладете регулатора с вода.
2.5 Ако бъдат открити течове, редукторът трябва да бъде спрян и редукторът да бъде поправен


ПОДГОТОВКА НА РЕДУКТОРА ЗА РАБОТА
3.1 проверете внимателно състоянието на регулатора, особено входящия фитинг, съединителната гайка и предпазния клапан.
3.2 Проверете състоянието на клапана на цилиндъра и след това, заставайки отстрани на изходния съединител, издухайте вентила, като го отворите веднъж.
3.3 В случай на замърсяване на клапана или регулатора, тези зони трябва да бъдат почистени. Почистете мазните зони с въглероден тетрахлорид. Ако открием повреди по уплътненията, те трябва да бъдат заменени с нови.
3.4 Свържете регулатора към клапата на цилиндъра с регулиращия винт (поз. 5) в положение надолу. Поставете гумения маркуч на края (елемент 7) и го закрепете със скобите. За да улесните поставянето, можете да намажете върха със сапунена вода или да поставите маркуч в гореща вода. Маркучът трябва да има диаметър, съвместим с края (позиция 7) и да е устойчив на максималното изходящо налягане на даден регулатор. Произвеждат се специални маркучи за кислород, ацетилен и пропан в следните цветове: кислородно синьо, ацетиленово червено, пропан оранжево. Новозакупените маркучи трябва да бъдат издухани.


ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА И ПОДДРЪЖКА
4.1 Завийте регулиращия винт, докато се постигне необходимото налягане на разреждане. След отваряне на клапата за изпускане на газ, коригирайте налягането, тъй като работното налягане ще намалее леко и следователно се регулира при изтегляне на газ.
4.2 За кратки (няколко минути) почивки в работата можете да затворите вентила на мястото на всмукване на газ, без да нарушавате настройките на регулатора.
4.3 За по-дълги прекъсвания в работата, затворете клапана на цилиндъра, след това с отворен клапан на горелката, източете газта от регулатора и маркучите и горелката, развийте регулиращия винт и затворете клапаните на горелката.
4.4 Ако регулаторите работят при ниски температури и високи газови смущения, те могат да замръзнат. Замразените редуктори трябва да се размразяват с помощта на гореща вода или пара.
4.5 В случай, че регулаторът не поддържа капацитет и налягане по време на нормална работа, свържете се с техническата служба.

ПРОВЕРКА НА ТОЧНОСТТА
5.1 След като свържете регулатора към клапана на цилиндъра, бавно отворете клапана на цилиндъра и с напълно развит винт за регулиране проверете за смазване със сапунена вода, херметичност на клапана на цилиндъра и връзките му с регулатора.
5.2 Проверете редуктора за течове. Със затворения изход на газ на изхода на регулатора и регулиращия винт напълно освободен. Манометърът на изходящото налягане (позиция 4) не трябва да показва налягане.
5.3 След свързване на маркуча към краищата на регулатора и горелката, със затворен вентил на горелката, задайте максималното работно налягане с регулиращия винт и след това проверете чрез смазване със сапунена вода, стегнатостта на връзката на маркучите с горелката и регулаторите. Херметичността на крайната връзка на маркуча върху горелката и самата горелка също може да се провери чрез потапяне във вода. След това освободете регулиращия винт и като отворите за кратко спирателния клапан на горелката, източете газта от регулатора. След горните процеси можем да започнем работа.

Име

Вид газ

Вх- налягяне Mpa

Капацитет m3/h

Входящ

Изходящ

Накрайник

tlen

tlen

18

30

G 3/4

G 1/4

6,3 mm

acetylen

acetylen

2,5

5

Jarzmo

G 3/8 LH

8 mm

Argon/CO2

Argon, Dwutlenek

18

15

W 21.8x1/14

G 1/4

6,3 mm

Propan-Butan

Propan-Butan

1,5

4

W 21.8x1/14 LH

G 3/8 LH

8 mmТози продукт се предлага в следните варианти: на цени от 79.00лв. /бр

Абонирай се за известия

Бъди сред първите, които ще узнаят за новите оферти и промоции